Fysikaaliset hoidot

Syvälämpöhoito

 FYSIKAALISET HOIDOT lääkärin lähetteellä
- fysioterapeuttinen tutkiminen sekä ohjaus ja neuvonta
- yksilöllinen terapeuttinen harjoittelu sekä siihen liittyvä hieronta ja fysikaalinen hoito
- lämpö- kylmä- ja kipuhoidot
- manuaalinen terapia

Terapeuttinen harjoittelu:
Fysioterapiassa terapeuttinen harjoittelu tarkoittaa aktiivisten ja toiminnallisten menetelmien käyttöä asiakkaan toimintakyvyn ja toimintarajoitteiden kaikilla osa-alueilla vaikuttamalla asiakkaan fyysisiin ominaisuuksiin ja kipuun sekä aktivoimalla hänen tietoista suhdettaan kuntoutumiseen. Voidaan harjoittaa asiakkaan hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä, lihasvoimaa, kestävyyttä, nivelten liikkuvuutta ja / tai motorisia taitoja, kuten kävelyä tai tasapainon hallintaa. Harjoittelussa voidaan käyttää apuna erilaisia laitteita ja välineitä ( esim. kuntosalilaitteet, liikkumisen ja kehon hallinnan apuvälineet ).
Terapeuttista harjoittelua toteutetaan joko yksilöllisesti tai ryhmissä.

Manuaalinen terapia:
Manuaalisessa terapiassa on pääpaino asiakkaan fyysisen suorituskyvyn, hermo-, lihas- ja niveltoimintojen tutkimisessa, tuki- ja liikuntaelimistön toimintarajoitteiden poistamisessa ja ennaltaehkäisyssä. Tutkimis- ja terapiamenetelminä käytetään pehmytkudoksen ja nivelten mobilisointia, hermo- eli neuraalikudoksen mobilisointia ja terapeuttista harjoittelua. Tavoitteena on vaikuttaa fyysiseen suorituskykyyn ja nivelten toimintaan, lievittää kipua ja normalisoida neuraalikudoksen ja lihasten toimintaa..

Hieronta:
Hieronta toimii usein esihoitona fysikaalisten hoitojen yhteydessä. Hieronnalla pyritään pehmittämään kireitä lihaksia ja sidekudoksia, rentouttamaan kehoa ja mieltä sekä laukaisemaan lihasjännityksiä.

FYSIKAALINEN TERAPIA:
Fysikaalisten vaikutusten käyttöä terapiassa kivun lievittämiseksi, aineenvaihdunnan parantamiseksi sekä pehmytkudoksen venyvyyden ja rentouden lisäämiseksi ja ylläpitämiseksi.

Lämpö-, kylmä- ja sähköhoidot:
Lämpöhoidolla pyritään lämmittämään kudos esihoitona hieronnalle, liikehoidolle tai muulle mobilisoivalle käsittelylle. Pintalämpöä ( savilämpö, infrapunalamppu, paraffiinihoito ) annetaan rentouttamaan lihaksia. Syvälämpöhoidossa hoidetaan syvempiä kudoksia, kipuja ja tulehduksia ultraäänilaitteen ( US ) avulla. Kylmähoidossa kipua ja turvotusta lievitetään erilaisten kylmäpakkausten avulla. Sähköhoitoja ( TNS, interferenssi, diadynaamiset virrat ) käytetään kivun lievitykseen tai kudosten aktivointiin.